‘IK ZIE GOUD IN JOU…!’

  • NOS

Bijzondere viering met Oegandees kinderkoor in Immanuelkerk Druten

Zondagmorgen 14 juli 10.00 uur wervelende kerkdienst voor iedereen!

Op zondagmorgen 14 juli is er een vrolijke dienst in de Immanuelkerk in Druten waarin meegewerkt wordt door het Kidsgear kinderkoor uit Bukumansimbi-Oeganda. Als thema is gekozen: ‘Ik zie GOUD in jou…!’

Het ‘kleurrijke’ Oegandese koor (12 personen) is al een tijdje in Nederland namens de Stichting UP4S uit Deventer en sluit haar toernee dit zomerseizoen af in de kerk in Druten. Voorganger is Egbert Fokkema uit Twello.

De stichting UP4S is verantwoordelijk voor het besturen, management en exploitatie van de Kidsgear primairy basisschool (plm.350 leerlingen) en voor het Hoys College voor middelbaar en beroepsonderwijs (350 studenten) in het Bugesera district.  De school laat met name kansarme kinderen toe en staat uitstekend aangeschreven bij het Oegandese Ministerie van Onderwijs. De onderwijsresultaten zijn heel goed en daarmee wordt de basis gelegd voor een goede toekomst voor de leerlingen, zowel in het basistraject als in het voortgezet beroepsonderwijs.

De meeste leerlingen zijn ‘intern’ omdat afstanden anders te groot zouden zijn. Ook is lopen van leerlingen op soms eenzame wegen vaak te gevaarlijk. De school wil graag meer dan 100 nieuwe leerlingen toelaten in het volgende schooljaar. Het kidsgear kinderkoor komt ieder jaar naar Nederland, gaat door de week met zang en dansworkshops naar scholen en werkt zondags mee in erediensten verspreid over ons land.

Het koor en voorganger komen in speciale klederdracht. Aanwezige kinderen of jongeren kunnen tijdens de preek met het koor mee voor een flitsende drum-, swing- en danssessie die ze even later,  terug in de kerk, kunnen laten zien. Het koor begeleidt zichzelf en er wordt gedrumd op djembees.  Bij mooi weer gaat het feest na de dienst nog even door in de kerktuin. Na afloop van de viering is er koffie of thee en zijn er verkooptafels ingericht met leuke Oegandese spulletjes. De collecte tijdens de viering is voor uitbreiding van het aantal bedden in de slaapzalen en voor nieuw practicummateriaal voor de lessen schei-,  natuurkunde en biologie.

Pak de kans om dit vrolijke en kleurrijke dienst mee te maken. Iedereen, jong en oud is zondag 14 juli welkom in Druten in de Immanuelkerk!

Meer weten? Bel of mail met Gerjon Elings (gerjon.elings@inholland.nl,  06 15279084) of met Egbert Fokkema (0571-272251, egbertfokkema@kuiperserf.nl).